Αναρτήθηκε από: Ωκεανός.... | Ιανουαρίου 7, 2008

οι σταχτες κ ενα βλεμα.. no.2

Μέσα του τον έτρωγε αυτή η κουβέντα που ’χαν ανταλλάξει καιρό.. μα.. δεν είχε την.. ψυχή να ξαναπάει.. Φοβόταν μήπως χαλάσει τη στιγμή που οι ματιές τους αποχωρίζονταν..

Μα.. σήμερα.. δεν κρατιόταν ήθελε να ξαναδεί αυτό το γλυκό βλέμμα της από κοντά να.. του καίει το δικό του βλέμμα.. να νιώσει την γνώριμη μορφή της και ας την ήξερε τόσο λίγο.. Άλλωστε της το ’χε υποσχεθεί.. Θα τα ξαναπούμε.. Υπολόγισε περίπου την ώρα που είχε ξαναπάει και.. έβαλε δυνατά τη μουσική να παίζει για… βοήθεια..

Καλησπέρα και…(φυσικά και θυμόταν το όνομά της.. το σκεφτόταν κάθε βράδυ..)

Καλησπέρα!!! α….(φώναξε χαμογελαστή και το θυμόταν και κείνη..)

Καλή χρόνια, όλα καλά;;

Καλά καλέ μου ήσυχα… εσύ;; Καλά;;(Καλέ μου… ;; Ένιωσε όμορφα..)

Ε.. περίπου.. ελπίζω αυτή τη χρόνια να πάνε καλύτερα..

Άστα να πάνε.. σε καταλαβαίνω και μένα χάλια ήταν το 7..

Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω..(είπε ελαφρός κοκκινίζοντας τα μάγουλά της.. έγινε ακόμα πιο γλυκιά..)

Και γω..(είπε και έλαμψαν τα μάτια του..)

Ακολούθησαν κάποιες ….ανάσες.. αμηχανίας.. Εκείνη σπάει το.. ενωμένο βλέμμα και αποκρίνεται..

Να σε κεράσω ένα γλυκάκι για τη νέα χρόνια;

Όχι ευχαριστώ μα δεν είμαι φίλος..

Καλά μάτια μου…(Μάτια μου;;; Τι να το κάνει το γλυκό;;;)

Γύρισε και την κοίταξε κατάματα .. γιατί μέχρι εκείνη την ώρα από.. αμηχανία έχανε το βλέμμα γύρω του.. πότε δεξιά.. πότε αριστερά.. πότε κάτω και.. έβλεπε τις….στάχτες να πληθαίνουν.. και της έριχνε κλεφτές ματιές..

Δε χρειάζομαι άλλο.. γλυκό ..(της απάντησε αφήνοντας ένα απαλό κομπλιμέντο να ανακαλυφθεί από την σκέψη της..)

Εκείνη χαμογέλασε.. Άκουγε από ώρα το τραγούδι.. που  μόλις είχε τελειώσει.. Τότε του λέει..

α… μου ;; θα μου κάνεις μια χάρη;;

Τι κοπέλα μου πες μου;

Είναι σε cd αυτό το κομμάτι;;

Ναι!

θα μου το δώσεις μωρέ να τ’ ακούσω εδώ στο φορητό μου γιατί δεν πιάνει κανένα σταθμό της προκοπής;;; (του ’πε ξεχειλίζοντας από νάζι..)

Εκείνος.. έχοντας μείνει άφωνος να την παρακολουθεί το μόνο που ίσα  ακούγεται από τα χείλη του είναι …. εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Και κείνη συνεχίζει.. Έλα μωρέ…. Μόνο για σήμερα θα στο ξαναδώσω.. Σε παρακαλώ.. Που πας; Σπίτι;

Όχι στον κολλητό για καφέ..(επιτέλους πήρε μπρος ξανά ο νους..)

Να είδες;; Εσύ θα πας για καφεδάκι.. αμαρτία δεν είναι να μην τ’ ακούσω;;

Μισό περίμενε έρχομαι..

Θα μου το φέρεις;;

Κάτσε να δω τι έχω πίσω στο αμάξι..

Οκ!!

Ανοίγει το αμάξι παίρνει ό,τι cd είχε.. και πάει ξανά κοντά της..

Λοιπόν.. επειδή δεν ξέρω τι έχω.. μιας και είναι γραμμένα από το pc .. πάρε … (και αρχίζει και της μοιράζει ό,τι cd είχε στη cdιερα του.. καμιά δεκαριά δηλαδή..)

Όλα αυτά;;;

Ναι πάρτα να τ’ ακούσεις.. και όποιο σ’ αρέσει κράτησέ το..

Κι αν μ’ αρέσουν όλα;;

Κράτα τα όλα..

Τα πρόσωπά τους.. είχαν πάρει αυτό το χαμογελαστό στυλ  του ..σκιρτήματος… Ναι ..αυτό που νιώθεις στην αρχή.. Είχε κατακοκκινίσει και είχε μείνει άφωνη από αυτό που ‘κανε…

 

Εκείνος είχε αδειάσει ήδη πάλι μεγάλη ποσότητα ..στάχτη στο δρόμο.. μα ρουφούσε τον καπνό ασταμάτητα.. Δεν το ‘κανε επίτηδες.. έβγαινε αυθόρμητο.. όπως τα βλέμματα μιλούσαν αυθόρμητα από μόνα τους το ένα στο άλλο..

Δεν κρύωνε.. δεν διψούσε.. και ας μην είχε πιει καφέ δεν τον αναζητούσε.. δεν τον ένοιαζε.. δεν άκουγε τη φασαρία γύρω του.. είχε κλείσει τα μάτια του πάνω της.. και οι ήχοι ακούγονταν μόνο απ’ τα χείλη της.. Μέχρι εκείνη την ώρα.. δεν είχε έρθει κάνεις να τους διακόψει αν και ήταν σε κεντρικό σημείο.. Το μόνο που τους χώριζε.. ήταν το μικρό παράθυρο μπροστά του.. Δίστασε.. Γύρισε το βλέμμα στη γη και.. ξανά σε κείνη και της είπε..

Καλή… μου φεύγω τώρα πάω για καφέ στον φίλο μου μα θα ξανάρθω..(είπε γεμίζοντας όλη του την ψυχή..)

καλά καλέ.. μου, σ’ ευχαριστώ πολύ..!!

Τίποτα να μη μ’ ευχαριστείς.. Ξέρεις ό,τι έχω τρέλα με τη μουσική..

Ναι μωρό μου μα στα πήρα όλα τα cd …και αισθάνομαι λίγο άσχημα..(μωρό μου;;; κατάπιε την γλώσσα του τώρα..)

Μην ανησυχείς.. τα ’χω όλα σαν αρχείο μισό λεπτό θα κάνω να αντιγράψω όποιο θέλω, εσύ με νοιάζει να τα ευχαριστηθείς και να σ’ αρέσουν..(μα τα υπόλοιπα τα ’πε μέσα του.. μάτια μου όμορφα…)

Καλά.. φιλιά τα λέμε.. άντε να μη σε καθυστερώ..

Δε με καθυστερείς εσύ χαρά μου να σου μιλώ.. Θα τα πούμε αύριο, καλή συνέχεια!

Εντάξει.. αύριο όμως εεε;;; (κάλυψε το θάρρος της αμέσως με ένα δυνατό γέλιο χαρούμενο..)

Αύριο σίγουρα καλέ… μου.. την ίδια ώρα περίπου.. καλό βράδυ φιλιά να προσέχεις..

Της είπε βλέποντας την ικανοποίηση στο βλέμμα της για το ενδιαφέρον του.. και όσο απομακρύνονταν από κοντά της.. τόσο ήθελε να πάει πιο κοντά της.. να της μιλήσει..

Να της πει πόσο όμορφα νιώθει όταν είναι μαζί της.. πως νιώθει αυτό το γλυκό… κάψιμο… πως του κόβεται η όρεξη μετά γιατί.. ήδη έχει χορτάσει.. πως όταν κοιτά στα μάτια της θέλει να χαθεί μέσα τους… χωρίς να υπάρχει τίποτε άλλο γύρω..

Ακόμα και όταν μπήκε στο αμάξι.. άργησε να φύγει.. Περίμενε δήθεν να φύγουν τ’ αμάξια από το φανάρι.. μα την κοιτούσε συνεχώς  από το τζάμι να ’χει και κείνη το βλέμμα πάνω του συνεχώς.. σαν να του φωνάζει έλα.. μα δεν το ‘κανε .. Κράτησε τα γλυκά της λόγια να.. γιατρεύουν τις πληγές της ψυχής του για φυλαχτό.. και έκλεισε τα μάτια και είδε το βλέμμα της ώστε να ’ναι σίγουρος ό,τι.. το βράδυ όταν θα κλείσει τα μάτια του για να ξαπλώσει.. θα την βλέπει ολοζώντανη με τη σκέψη του.. πριν.. την ονειρευτεί μετά..

καλή σου νύχτα καλή… μου……..

 

 

 

 

Advertisements

Responses

 1. Καλημέρα καλέ μου Ωκεανέ….καταπληκτική η συνέχεια της μικρής σου ιστορίας…πάρα πολύ όμορφη…έτσι είναι καλέ μου όταν αγαπάς…..δεν υπάρχει τίποτε άλλο γύρω σου και μέσα σου παρά μόνο αυτός που αγαπάς…τα πάντα γεμίζουν από την άυρα του και τη παρουσία του…πολύ όμορφο συναίσθημα αλήθεια…ξέρεις έχω διαπιστωσει κάτι για σένα που μου αρέσει ιδιαίτερα…μέσα από τα γραπτα σου πάντα…και αυτό είναι αυτή η υπέροχη αντίλιψη που έχεις για τον έρωτα…αυτό το έχω δεί σε πολύ λίγους ανθρώπους-άντρες σήμερα…είναι κάτι που σπανίζει θα λεγα…έχω παρατηρήσει λοιπόν ότι ο έρωτας για σένα είναι….τέχνη!! ναί,ναί (μη γελάς!!)….τέχνη…και κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι ότι πρωτάσεις πρώτα τις ψυχές (τις ανθρώπινες) και μετά τα κορμιά..πρώτα μιλάνε με τις ψυχές τους οι ήρωές σου με τη γλώσσα του σώματος ,τα βλέμματα,τις κινήσεις τους ‘επικοινωνούν’ και μετά μπαίνει η σωματική ανάγκη του έρωτα…και αυτό μου αρέσει αφάνταστα…δε ξέρεις πόσο…με τραβάει πολύ στο γράψιμό σου….με γοητέυει…πάρα πολύ…είσαι το γήινος και τόσο αληθινός πάντα…..τόσο ρομαντικός….και γλυκός…..μπράβο καλέ μου…τέλιο….Με αγάπη,Αθανασία.

 2. καλη μου ηλιαχτιδα.. καλημερα καλη εβδομαδα μα.. ο ερωτας ξεκιναει απο το βλεμα.. κατεβαινει στην ψυχη μεστονει για να γινει ερωτας.. αλλιως ειναι επαφη.. οχι ερωτας.. δεν ξερω αν το να αφιοσιονεσαι στον ερωτα με καθε σου σκεψη.. καθε.. τι που υπαρχει στην ψυχη ειναι τεχνη.. μα ειναι η αληθεια της ψυχης σιγουρα.. με αγαπη ωκεανος..

 3. Καλημέρα!! Καλη χρονιά!! Ερωτεύτηκες βρε ωκεανε?? Τι καλάαααα!!! Άντε με το καλό και η συνέχεια!! Πολύ χάρηκα… όλα τόσο γλυκά σου εύχομαι να πάνε όλο το 2008!!! 🙂

 4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα κι από μένα… τι μου θύμησες τώρα.. δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από αυτό της προσμονής.. της αμηχανίας… να είσαι δίπλα στον άλλον και να νιώθεις ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο στη ζωή σου… και όταν κάποια στιγμή αγγίξει ο ένας τον άλλον, ακόμη και ένα απλό άγγιγμα των χεριών… δεν συγκρίνεται με τίποτα αυτή η αίσθηση… μπράβο σου, πολύ ρομαντική ιστορία… σχεδόν ένιωσα τα συναισθήματά τους!

 5. βρε λαχανακι..αχ.. πλασματικο ειναι το κειμενο…επισης καλο 2008!! ολα καλα να πανε.. καλη σου μερα κ καλη εβδομαδα!

 6. νεραιδοσκονη η στιγμη.. ειναι που δημιουργει τα αισθηματα.. ενα χαδι.. μια ματια… ενα χαμογελο.. ενας ψυθυρος.. κανουν την αρχη για να… εξερευνησουν οι λεξεις τις ψυχες..καλημερα κ καλη εβδομαδα..

 7. μμμμ Ωκεανέ μου !! Μια λέξη, ένα βλέμμα ένα χαμόγελο όλα τα λεφτά ε;;
  Ομορφη η ιστρορία σου μα…….. εξίσου όμορφη και νόσστιμη θα είναι η συνταγή με τους αχινούς!! Μην νομίζεις οτι θα τη γλιτώσεις έτσι εύκολα!!!

 8. χαχαχα οχι δεν θα τη γλυτωσω.. κ κοιτα να δεις ε;; ετοιμαζομουν να ανεβασω ποστακι με συνταγη σε καμια ωριτσα αφιερωμενο σε σενα.. ξαναπερνα.. μα δεν θα ναι οι αχινοι μα ψαρακι.. το μονο που θα αποκαλυπτω για τους αχινους θα ναι το ονομα της συνταγης.. φιλια!

 9. Ααααα!!! Τιμή μου σ’ευχαριστώ θα το δω το βραδάκι γιατί πρέπει να φύγω! Μα και η πεσκανδρίτσα που εφτιαξα χτες μια χαρά κοιμόταν στο στρώμα από πιπερίτσες και σκορδάκι! Μα τι ωραία που τα γράφω! Τι μετριοφροσύνη!

 10. ναι ηταν υπεροχη η συνταγη σου θαλασσινη μου ..μα η δικη μου θα χει.. αρωμα πατριδας.. κοιτα επειδη ειμαι αντικειμενικος ανθρωπος γραφεις …….ΤΕΛΕΙΑ!!!!

 11. πολύ όμορφη ωκεανέ μου 🙂

 12. δηιανειρα μου ειναι το δευτερο μερος.. σκεψεων μα δεν ξερω αν θα γραψω κ το τριτο.. μαλλον θα το κανω ομως.. σ ευχαριστω..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: