Αναρτήθηκε από: Ωκεανός.... | Ιανουαρίου 11, 2008

παιχνιδι no2

Μετά από πρόσκληση της καλής μου Δηιανείρας για δυο παιχνιδάκια θα.. ξεκινήσω ανάποδα.. Απ’ το δεύτερο δηλαδή μιας και για το πρώτο θα χρειαστεί να βρω χρόνο για τις απαραίτητες φώτο.. Λέει λοιπόν ποιος θα ήθελα να ήμουν, αν δεν ήμουν ο ocean.. Εδώ καταρχήν να πω ότι ο καθένας είναι μοναδικός και έχει κάτι που μπορεί να πάρεις σαν άνθρωπος ή να σ’ αρέσει στο  μπλογκ του.. Κάθε ένας λοιπόν από αυτούς που διαβάζω, και είναι στους αγαπημένους μου παρατηρητές δίπλα, σίγουρα έχει κάτι να δώσει και δεν είναι τυχαίο για μένα που βρίσκονται στη λίστα δίπλα..

Τώρα θα ’θελα να ήμουν… η Βασιλική γιατί.. μου θυμίζει η πανέμορφη γραφή της πολλά ποιήματά μου που είναι γραμμένα μόνο σε χαρτί μέχρι τώρα.. μα είναι μοναδικός ο τρόπος που σ’ αφήνει ν’ ανακαλύψεις τα νοήματα.. και ο τρόπος που τιμά τις λέξεις..

Θα ’θελα επίσης να ‘μουν η Θαλασσινή για την υπέροχη μαγεία του μπλογκ της.. Ό,τι κι αν πω θα ’ναι λίγο.. Από βουνά μέχρι κύματα.. εικόνες.. σκέψεις.. συνταγές. Μοναδικά, απίστευτα γραμμένα..

Επίσης θα ’θελα να ‘μουν ο Βασίλης γιατί έχει έναν μοναδικό τρόπο να θέλεις να πιεις τις λέξεις όταν αποτυπώνει τον έρωτα σε λέξεις.. Για τη μοναδική του φαντασία όταν πλάθει ιστορίες και σ’ αφήνει άναυδο να παρακολουθείς.. και την υπέροχη ρομαντική ψυχή που βγάζει μέσα από τα γραπτά του..

Μα….. για κάθε έναν μου ‘ρχετε να γράψω…. να μη γράψω για την υπέροχη παρουσία από το Θαλασσάκι;;; Που μπαίνοντας στο μπλογκ της έχεις μια αίσθηση … γύρισα σπίτι.. τόσο οικείο είναι, της το ’χω γράψει άλλωστε.. Να μη γράψω για τον Αντώνιο;; Με τις μοναδικές του απορίες της Παρασκευής..;; Και τους ακόμα πιο όμορφους προβληματισμούς που βάζει;; Για το πώς τους συνδυάζει μοναδικά με τις εικόνες;; Να μη γράψω για.. το Μάνο.. που κάθε μέρα βρίσκει κάτι για να τσιγκλήσει τον κόσμο.. Που γίνεται πάρτυ από όμορφα σχόλια και πειράγματα κάθε μέρα στη γωνιά του;; Να μη γράψω για τον Έρωτα;; Έστω κι αν λείπει αρκετό καιρό.. Μα όταν τη διάβαζα ήταν σαν να ’χα γράψει εγώ πολλά από τα κομμάτια των γραπτών της για την αγαπημένη μου θάλασσα.. Να μη γράψω για τη μοναδική αγαπημένη μου ψυχή την Ζουφίτσα;; Που εκείνη μου άνοιξε τις πόρτες της μπλογκοσφαίρας με τη μοναδικότητα ευαισθησίας … την καλοσύνη της.. και τόσα άλλα καλά.. Να μη γράψω για την αγαπημένη μου Διανείμω με τις τόσες γνώσεις;; Που όταν πιάνουμε κουβέντα ξεχνάμε να σταματήσουμε;; Που μπορεί ν’ αρχίσουμε να μιλάμε για βουνό και να καταλήξουμε να μιλάμε για θάλασσα και βουτιές;; Να μη γράψω για την κυρία Ρίτσα Μασσούρα; Με το πιο επιμορφωτικό και σκεπτόμενο χώρο; Με τις απίστευτες αναλύσεις και σκέψεις;; Που συνήθως δεν τολμώ ούτε καν να σχολιάσω όσα γράφει από σεβασμό; Μα άμα δε σταματήσω εδώ… θα συνεχίσω να γράφω για όλους όσους διαβάζω γιατί;; Μα γιατί διαβάζεις κάτι, επειδή σ’ ενδιαφέρει.. επειδή σ’ αρέσει.. επειδή κάτι βρίσκεις σ’ αυτό βρε αδερφέ.. αλλιώς δεν θα ‘μπαινες καν στον κόπο να επικοινωνείς…..

Α…. να γιατί.. αυτή τη λέξη ήθελα να συλλάβω… να επικοινωνείς.. είναι μεγάλο πράγμα στις μέρες μας. Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.. χωρίς κάποιο σκοπό χωρίς να υπάρχει κέρδος.. μα γιατί μπορείς να κερδίσεις κάτι τι;; Πρώτα από όλα φίλους.. Ύστερα να γίνεις λίγο καλύτερο… ον από ό,τι είσαι μαθαίνοντας από τους άλλους.. Δεν είναι κακό να μαθαίνεις.. Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος ούτε πιστεύω ότι είναι ..και όποιος το νομίζει απλά.. έχει χάσει το παιχνίδι της ζωής.. Αυτά…… Να με συγχωρείτε αν σας ζάλισα.. ή αν ο αυθορμητισμός μου κάποιες φορές μπορεί να πείραξε κάποιον η κάποια.. Μα δεν ήταν εσκεμμένο. Ο γραπτός λόγος πολλές φορές δε μπορεί να αποτυπώσει επακριβώς την έκφραση του προσώπου…. Συνεχίζεται με το άλλο παιχνίδι κάποια άλλη στιγμή που θα ’χω χρόνο..

Υ.Γ. Θέλω ν’ αναφέρω φυσικά πως .. αν και δεν έχει μπλογκ η πολύ αγαπημένη μου Αθανασία (ηλιαχτίδα), θα ‘θελα να ’χα αρκετές από τις αρετές της μοναδικής ψυχής της..  Λίγη από την καλοσύνη της .. τη δύναμή της.. την αυθόρμητη αγάπη της.. τον ρομαντισμό της και τόσα άλλα… Περιμένω κάθε φορά καλή μου να σε διαβάσω ανυπόμονα μέσα από τα σχόλια σου και εδώ αλλά και όπου αλλού γράφεις.. Πιστεύω  είναι καιρός να… σ’ επισκεπτόμαστε και μεις στη γωνιά σου .. όποτε αποφασίσεις να τη δημιουργήσεις..

 

Advertisements

Responses

 1. Γειάσου καλέ μου Ωκεανέ…..άχ Ωκεανέ μου…τί μου κανες σήμερα….πρώτα-πρώτα όμως θα συμφωνήσω κι εγώ με όλα όσα γράφεις για αυτά τα εξαιρετικά παιδιά…(μη γελάτε!!,μη γελάτε!!) γιατί είστε εξαιρετικά παιδιά όλοι σας..είναι όντως έτσι Ωκεανέ μου…έγω θα θελα να ήμουν ο Βασίλης…και να είχα αυτή την εξαιρετική ψυχική ομορφιά που έχει εκείνος….θα θελα να ήμουν εσύ, ναί ναί εσύ!! γιανά έχω αυτόν τον απίστευτο ρομαντισμό σου και την απίστευτη ανεμελιά,παιδικότητα και ευαισθησία που έχεις εσύ….θα θελα να ήμουν η καλή μας Ζουφίτσα..για να έχω αυτή την απίστευτη καλοσύνη και αξιοπρέπιά της…θα θελα να ήμουν η αγαπημένη μας Θαλλασινή….γιανά έχω αυτή την απίστευτη ικανότητα να πλάθω υπέροχες ιστορίες..και να δημιουργώ υπέροχες καταστάσεις…και ατμόσφαιρες και να εξάπτω τη φαντασία των ανθρώπων…θα θελα να είμαι η καλή μας Διηάνειρα γιανά έχω την απίστευτη αίσθηση του χιούμορ της…τον απίστευτο σεβασμό της για τους άλλους…και την απίστευτη ικανότητα που έχει να τραβά τους άλλους δίπλα της σα μαγνήτης με τον υπέροχο χαρακτήρα της (κι ας λέει αυτή το αντίθετο!!!χιχχιχι!!)…..αυτό το-‘ η πολύ αγαπημένη μου’ Αθανασία’…με χτύπησε μέσα στη καρδιά!! κέντρο…τι να πώ καλέ μου…σήμερα με άφησες άφωνη με αυτή την υπέροχη έκπληξή σου….αλλά δεν νομίζω ότι έχω τόσες άρετες όπως τις λές εσύ…το μόνο που μπορώ να πώ…είναι ένα μεγάαααααλο,τεράααααααστιο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου…για την αγάπη που μου δείχνεις…να το πώ σιγά και με πολύ σεβασμό κι εκτίμηση….και να σου στείλω ένα πολύ ζεστό φιλί στο μάγουλο…και ένα ζεστό και γεμάτο αγάπη πράσινο βλέμμα από τα μάτια μου…..Με αγάπη,Αθανασία.

 2. ηλιαχτιδα μου καλημερα συμπληρωσες τις σκεψεις μου υπεροχα για καποια απο τα μπλογκ που ηθελα ναι μαι κ γω.. μα ετσι ειναι οπως τα λες.. δυνατα να πεις εκτιμηση..κ σεβασμο οταν καποιον καποια λεω οτι την καλη μου η φιλο μου η οτιδηποτε αλλο.. πρωτα απο ολα τον εκτιμω κ τον σεβομαι.. αλλιως δεν θα χαν ουσια οι εκφρασεις.. μα οταν οι εκφρασεις βγαινουν απο μεσα σου αυθορμητα παντα εχουν ουσια..με αγαπη ωκεανος…

 3. με τιμησατε με τα καλα σας λογια…
  ευχαριστω πολυ…

 4. για.. το μανο.. που καθε μερα βρισκει κατι για να τσιγκλαει τον κοσμο.. που γινεται παρτυ απο ομορφα σχολια κ πειραγματα καθε μερα στη γωνια του;;

  ΧΑΧΑΧΑ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΩΚΕΑΝΕ!!!
  ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΧΑΙΡΟΜΑ ΠΟΥ «ΦΑΙΝΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΕΞΩ ΜΟΥ!!! 😆 😆

 5. για την Αθανασία θα συμφωνήσω στο απόλυτο και εγώ 🙂

 6. βασιλικη καλη σας μερα.. εγω ευχαριστω που διαβαζω τα γραπτα σας..

 7. μανο γιαντα αδικο εχω;; απ τα ωραιοτερα μπλογκ εχεις μα αυριο το βλεπω… πικραμενο χαχαχα…ειδικα αμα πλακωσουν …. κοκκινα σχολια.. καλη σου μερα!!

 8. καλη σου μερα διηανειρα μου.. υπηρχε περιπτωση να μην συμφωνουσαμε;;; χαχαχα

 9. Σε ευχαριστώ από καρδιάς ωκεανέ για την προτίμηση, για τα όμορφα λόγια… και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ο συναισθηματισμός και ο ρομαντισμός ο δικός σου υπερβαίνει τον δικό μου και μπράβο σου που γράφεις έτσι. Από τα μπλογκς που αγαπάς φαίνεται και ο κοινός τρόπος σκέψης μας.. και ξέρεις αυτός δεν αρέσει πάντα και παντού , άσε που παρεξηγείται κιόλας….απλά εδώ στα μπλογκς σαν μηχανή αναζήτησης στον κόσμο είναι πιιο εύκλο να συναντήσομε παρόμοια με μας μυαλά.
  …. Ευχαριστώ και την ηλιαχτίδα-Αθανασία πάντα γλυκειά μαζί μου αλλά να μη γίνει κάτι άλλο να κρατήσει αυτό τον χαρακτήρα που έχει τον δοτικό και κοριτσίστικο απλά να προσέχει να μην πληγωθεί

 10. Καλησπέρα Ωκεανέ μου….Βασίλη μου δεν ξέρεις πόσο μεγάλη και τεράστια προσπάθεια έχω κάνει γιανά παραμείνω αυτή που είμαι..γιανά κρατηθώ να μην ‘αλλιωθώ’……και ναί έχω πλυγωθεί άπειρες φορές από αυτό…από το ότι είμαι πάντα τόσο αληθινή με τους άλλους και τόσο ‘γλυκειά και ζεστή’ όπως λες κι εσύ (αν και δε νομίζω ότι είμαι τόσο καλή αλλά τέλοσπάντων)…πάρα πολλές φορές…είτε επειδή οι άνθρωποι με τους οποίους ήρθα σε επαφή δεν εκτίμησαν αυτή μου τη στάση είτε επειδή τη παρεξήγησαν στο έπακρο…..λυπάμαι γι αυτό…πάρα πολύ…λυπάμαι επειδή αυτοί οι άνθρωποι ήταν τόσο βρώμικοι μέσα τους που αυτό τους έκανε να βλέπουν και τους άλλους βρώμικα…και λυπάμαι που επίσης ήταν και τόσο ψέυτικοι που έβλεπαν ψέυτικα και τους άλλους…όμως πιστέυω ότι τελικά αυτό το οποίο έχεις μέσα σου σε κάνει να βλέπεις και τον κόσμο γύρω σου έτσι…εάν έχεις βρώμικη και ψέυτικη ψυχή βλέπεις βρώμικα και ψέυτικα και τους άλλους εάν έχεις κακία μέσα σου βλέπεις και τους άλλους με κακό μάτι και με κακία και πάει λέγοντας….εγώ επέλεξα να έχω καθαρή ψυχή γεμάτη αγάπη για τον κόσμο και τους ανθρώπους και να τους βλέπω και αυτούς έτσι καθαρά..μέσα από ένα κρυστάλλινο πρίσμα…αλλά και να τους αφήνω να με βλέπουν κι αυτοί έτσι…εσείς είστε (όλοι εσείς )εδώ από τους αφάνταστα λίγους που έχω τόσο πολύ εκτιμήσει στη μπλογκόσφαιρα..(και αυτό δεν είναι ούτε ηλίθια κολακεία ούτε ψέυτικο γλείψιμο)…το εννοώ…μπήκα και σε άλλα πολλά μπλόγκς…όμως ένιωσα την ανάγκη να βγώ γρήγορα από αυτά…γιατί είδα πολύ σαπίλα και πολύ βρωμιά…εκεί μέσα…και ψέμμα…κι αυτό είναι κάτι που δε με εκφράζει….καθόλου..δεν μπήκα εδώ μέσα ούτε γιανά κάνω ‘πνέυμα’,ούτε γιανά το παίξω ότι είμαι κάτι που δεν είμαι,ούτε γιανά το παίξω ή ηλίθια γκομενίτσα που ψάχνει να βρεί εραστή σύντροφο και δε ξέρω κι εγώ τί άλλο μέσα από εδώ κτλ,κτλ,κτλ και χίλια δυό άλλα κτλ,( γιατί δυστυχώς το είδα και αυτό και έφριξα έχω να πώ)…μπήκα εδώ μέσα γιανά βρώ την αγάπη,την ευαισθησία και την ειλικρίνεια των άλλων μπήκα γιανά γεμίσω τα μάτια μου με λίγη ομορφιά και λίγο φώς….που τόσο μας λείπει σήμερα…και που τόοοοοοσο απεγνωσμένα το ζητάμε….και χαίρομαι που το βρήκα εδώ…σε σας στις γωνιές σας…αν και πολλές φορές έχω αφάνταστα λυπηθεί επειδή είδα ότι αυτή η…δοτικότητα και η ζεστασιά που δείχνω στους άλλους έχει ενοχλήσει…και πολλές φορές έχω βασανίσει το μυαλό μου με το εξής ερώτημα-‘μήπως θα πρέπει τελικά να αλλάξω,να γίνω κάτι άλλο ψέυτικο,κάτι που δεν είμαι,κάτι κάλπικο,φτιασιδομένο…γιανά μην ενοχλώ τους άλλους;;;και γιανά μην απομακρύνονται αυτοί από κοντά μου;;; μήπως θα πρέπει να γίνω αυτό που αρέσει στους άλλους (όσο κι αν αυτό θα με πονέσει να το κάνω) γιανά με αποδεχτούν αυτοί τελικά;;;…….Με αγάπη,Αθανασία….Με συγχωρείς Ωκεανέ μου για την απίστευτη κατάχρηση χώρου άλλα έπρεπε να πώ μερικά πράγματα….ένιωσα αυτή την ανάγκη.

 11. βασιλη μου καλησπερα.. μπηκα να σχολιασω μα… η πολυ αγαπημενη μας ηλιαχτιδα… με υπερκαλυψε 100 τις 100… ηλιαχτιδα μου ενα θα σου πω μονο.. το μπλογκ μου.. δικο σου.. μπορεις να το θεωρεις..»σπιτι σου»…. να το θεωρεις.. δικο σου… να γραφεις οτι μα οτι θες.. κ οσο θες… κ αν σου τη δωσει κ θες να γραψεις ακομα κ ποστ να μου πεις να σου πω τους κωδικους να μπεις να γραψεις.. με αγαπη ωκεανος..

 12. ..ελπιζω με το καιρο να σε γνωρισω ,καινουργια εδω μεσα ειμαι ακομα στην αρχη….χαιρομαι που σε συναντησα,εσενα και τους εκλεκτους φιλους σου

 13. μια μικρη καταχρηση χωρου και απο μενα για να πω κατι στη γλυκια Αθανασια

  κοπελλια, ΟΧΙ βεβαια. Να μην αλλαξεις, να μεινεις οπως εισαι. Και σε οποιον αρεσεις. Και απο οτι κτλ αρεσεις σε αρκετους ανθρωπους.

  Αργυρη, σε ευχαριστω

  Καλη μερα (και καλο απογευμα) να εχουμε!

 14. καλημερα penthesila κ γω καινουργιος νιωθω ακομα εδω… κτο δικο σου μπλογκ μ αρεσε γι αυτο το διαβαζω κ το ελπιζω κ γω.. οσο για καποιους ανθρωπους εδω που τους θεωρω φιλους τσ λογια ειναι περιτα… σπανιες ψυχες..

 15. αντωνη καλημερα!!! ο χωρος.. δεν ανηκει μονο σ αυτον που τον δημιουργει νομιζω οταν τον δημιουργει για να επικοινωνει με αλλους ανθρωπους.. αρα ελευθερα αντωνη ν μιλας οποτε κ σε οποιον νομιζεις.. καλο μονο απογευμα να χουμε;;;; κολασμενα ομορφο ευχομαι κ… με ανεση ελπιζω…χαχαχα!!

 16. Ωκεανέ βλέπεις κι εσύ φίλε μου ότι η Αθανασία-ηλιαχτίδα με τον αυθόρμητο τρόπο της μας κερδίζει όλους και κατακτά τους πάντες όπου πηγαίνει… είναι μια εκπληκτική και (παλαιάς εποχής) «πάστα» γυναίκας αλλά και ανθρώπου γενικότερα. Από αυτές που σπανίζουν σήμερα. Επιμένω να μείνει έτσι και να διαλέγει το καλύτερο για εκείνη σε ο,τιδήποτε. Αυτό που της ταιριάζει και της αξίζει. Σε φλερτ, σε φιλίες σε θέματα επαγγελματικά

 17. καλημερα φιλε βασιλη ναι οντως σπανια γυναικεια ψυχη η ηλιαχτιδα.. της ευχομαι οτι καλυτερο κ γω στη ζωη της γιατι το αξιζει..

 18. εγώ τα είδα τώρα αυτά, και δεν μπορώ να μην σ’ ευχαριστήσω… «σπίτι μου είναι όπου νιώθω καλά, όπου περνάω καλά κι όπου θέλει να είναι η καρδιά μου» Αυτό είναι για μένα η παρέα μου εδώ – ένα όμορφο «σπίτι» γεμάτο ζεστούς, διαφορετικούς μα τόσο ταιριαστούς ανθρώπους, που ο καθένας έχει κάτι ξεχωριστό..

  Γι’ αυτό είμαστε εδώ -πρώτα πρώτα, για να μοιραζόμαστε.

  Πολλά ευχαριστώ ξανά, ωκεανέ μου
  Φιλιά

 19. η παρεα σου εκει ειναι ομορφη νατασσακι μου.. κ γενικα το μπλογκ σου κ εχεις δικιο στη ζωη μετρα ..να μοιραζεσαι σκεψεις.. γνωση.. αισθηματα.. χαρες.. κ οτι σε κανει να νιωθεις καλα.. σαν στο σπιτι δηλαδη..κ.. πιστευω οτι η ..ανομοιογενεια μιας παρεας..ειναι που οταν γινεται χημεια μεταξυ της.. φερνει ομορφες στιγμες ..χαρες ..γελια.. φερνει αληθινη κ ουσιωδη επικοινωνια.. εγω σ ευχαριστω… καλο σου βραδυ!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: