Αναρτήθηκε από: Ωκεανός.... | Ιανουαρίου 25, 2008

φουρτουνιασμενες αναμνησεις…no1

Οι σκέψεις είναι γεμάτες από τέτοιες στιγμές τελευταία.. Χωρίς λόγο, αιτία.. ή σκοπό.. Μα με προορισμό.. Ναι.. προορισμό για ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Μαστρομιχάλη.., όπως τον φώναζαν από παλιά.. Δεν ήθελε τυπικούρες και άλλα τέτοια.. Ήταν είναι και θα είναι απλός άνθρωπος, μα.. πέρα για πέρα αληθινός.. Πλέον τώρα  έχει φύγει από κοντά της… Όχι, πάλι σε νησί μένει.. Αντέχει ο θαλασσινός μακριά της;; Ο πραγματικός θαλασσινός ποτέ.. Αυτός που δε φοβάται τη θάλασσα.. Αυτός που την έχει φάει με το κουτάλι μα… ακόμα να τη χορτάσει.. Που τη σέβεται και την πονά (σαν) μάνα του.. Που βλέπεις το βλέμμα του να.. θεριεύει και μόνο στην όψη της.. Στιγμές λοιπόν μαζί του.. που με ταξίδεψαν.., με έφεραν τόσο κοντά της.. από παιδί. Και με έκαναν να τη νιώθω και γω ..αλλιώς…σα μάνα μου….

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου να περπατώ.. θυμάμαι ότι ήμουν.. δίπλα της .. Μέσα της.. Και κεινος πάντα μαζί μου.. εκεί.. να με μαθαίνει.. για τη μάγισσα.. Να προσπαθεί να κάνει την αγάπη που πήγαζε από μέσα μου για κεινη να μην είναι λαχτάρα μα… προσμονή.. Να μην τη φοβάμαι μα και να μη την κοντράρω ποτέ.. μα να.. πηγαίνω με τα νερά της..

Αξέχαστα λοιπόν…Κατακαλόκαιρο.. Σάββατο βράδυ.. Είμαστε στο λιμάνι της Κάσου

 

Κάνουμε βόλτα στο μικρό μόλο πατέρας και γιος.. και ξαφνικά βλέπουμε δυο σφουγγαράδες Καλύμνιους.. Οι καλύτεροι δύτες που υπήρχαν από παλιά ήταν οι Καλύμνιοι.. μα.. καταριόντουσαν την ώρα και τη στιγμή και ήταν φανερά απελπισμένοι.. Όπως πάντα ο πατέρας αποκρίνεται με το χαμόγελο στα χείλη κ γω.. κολλημένος στο γόνατό του ακούω..

 

Καλησπέρα! Τι πάθατε βρε παιδιά και κάνετε έτσι;;

Γεια σου και σένα ντόπιε. Άστα, τι να σου λέμε τώρα, άστα..

Δεν είμαι ντόπιος, μα από ότι βλέπω έχετε ανοίξει το καπάκι της μηχανής. Πρόβλημα;

Ναι.. έσπασε η ρεβέρσα και.. το γρι γρι είναι νοικιασμένο για σεζόν.. Είμαστε αδέρφια από την Κάλυμνο και.. είχαμε έρθει εδώ για να βγάλουμε σφουγγάρια μιας και είναι γεμάτος ο τόπος ακόμα.. Μα τώρα;; Μέχρι να έρθει το πλοίο σε δυο τρεις μέρες για να πάμε Αθήνα να φέρουμε μηχανικό.. να δει να ξαναπάει και… άστα. Θα χάσουμε ένα μήνα τουλάχιστον.. οπότε.. καταστραφήκαμε..

Χμ….κάτι θα κάνουμε, μη σκάτε.. Ευτυχώς που ’ναι Σάββατο και αύριο δε δουλεύω!!!!!!!!!!!!!!! Και θα ’χω χρόνο να σας το φτιάξω..

Τι;;;;;; Ξέρεις;;;

Φυσικά! Μηχανικός είμαι.. Είμαι ο μηχανικός εδώ στο έργο που γίνεται στο λιμάνι..

Τι λες άνθρωπέ μου, θα κάνεις αυτό για μας;; Να σ ’έχει καλά ο Θεός..

Και ξαφνικά πετάγεται και ο.. «βοηθός»: Φυσικά και μπορεί ο μπαμπάς μου αααα είναι ο καλύτερος μηχανικός. Δεν το λέω εγώ, όλοι το λένε.. εκεί στο Πέραμα όπου πάμε..

Γιε μου.. δεν ξέρω πόση ώρα θα μου πάρει. Καλύτερα να πας στη  μάνα σου να σε κοιμίσει, ε;;

Τι;;; Αποκλείεται. Και να σ’ αφήσω χωρίς βοηθό;; Αποκλείεται!!!

Χαχαχα ήθελα να ‘ξερα από που πήρες αυτό το πείσμα;; Είπε και είδε το χαμόγελό μου που άνοιγε διάπλατα μιας και μ’ άφησε να μείνω κοντά του… Σιγά μην έκανε αλλιώς.. Μέσα του το ‘θελε.. Ήθελε να ‘μαι κοντά να βλέπω.. Να μαθαίνω.. Μα.. έπρεπε να πει τυπικά κάτι για.. τη μάνα μου, να μη φωνάζει.. Μιας και όταν ήρθε της είπε…Του μιλάω δυο ώρες τώρα και δεν ακούει να έρθει.. κλείνοντάς μου το μάτι…

Μα είναι ήδη αργά, τι ώρα θα κοιμηθεί;;

Ααα μαμά δεν πάω πουθενά. Θα μείνω με το μπαμπά. Θέλει βοήθεια. Πήγαινε να κοιμηθείς εσύ. Σ’ αγαπώ πολύ.. Έλα μαμάκα..

Έλα μωρέ άστον, δεν βλέπεις ότι το λαχταρά;;

Αυτός ή εσύ;;; Τελοσπάντων, καλά.. Να τον προσέχεις σαν τα μάτια σου, ε;;

Μα είναι τα μάτια μου…

Καλά καλά καληνύχτα σας, να προσέχεις μικρό μου..

Ναι μαμά καληνύχτα..

Καληνύχτα μάτια μου, πήγαινε και κοιμήσου μην ανησυχείς..

Ουσιαστικά.. μικρός τότε καθώς ήμουν, μόνο.. τη λάμπα του κρατούσα… Πιο πολύ μπελάς ήμουν με τις ερωτήσεις μου.. μα εκείνος  πρόθυμα μου έλυνε τις απορίες με μια ηρεμία… Του άρεσε που ρωτούσα γιατί.. δε χάζευα.. Έβλεπα.. Προσπαθούσα να καταλάβω τι κάνει.. Ήθελα να τον βοηθήσω.. Πότε πότε μου ‘βαζε και.. καμία ψευτοδουλίτσα. Να σκουπίσω τίποτα π.χ. για να μη γκρινιάζω.. Μάστορας σε όλα.. και την δουλειά.. και την ψυχή.. Τελικά.. η επισκευή τέλειωσε την επομένη τα απογευματάκι.. και αφού είχε πάει και είχε έρθει 50 φορές το λιγότερο στο μηχανοστάσιο του γερανού όπου είχαν το συνεργείο και το ποιο απαραίτητο.. τόρνο!! Ναι ξέρει και από αυτόν.. Εγώ δεν άντεξα.. Νωρίς το πρωί πήγα για ύπνο.. Μα πρόλαβα να ξυπνήσω λίγο πριν τις.. δοκιμές.. Ήμουν εκεί.. όταν το έβαλαν μπροστά.. Ένιωσα το χέρι του να μου σφίγγει τον ώμο για λίγο μέχρι να πάρει μπροστά..(ναι εκεί ήμουν δίπλα του, στο πόδι του). Είδα τη λάμψη στο βλέμμα του.. Το χαμόγελό του, της ικανοποίησης που κατάφερε να βοηθήσει.. Οι δε τρελό Καλύμνιοι;; Πέταγαν και φώναζαν απ’ τη χαρά τους… Δεν είχαν λόγια να πουν ευχαριστώ.. μα εκείνος δεν ήθελε να του πουν τίποτα.. Το ‘κανε γιατί… απλά (για κεινον) το ‘νιωθε..  Έτσι ήταν και είναι πάντα.. Κάνει αυτό που πιστεύει ότι πρέπει.. Ακούραστος.. στη δουλειά και μυαλό;; Ακόμα τον παρακαλάνε να πάει σε πολλές ναυτιλιακές μόνο και μόνο να.. τους πει την γνώμη του.. αυτό φτάνει νομίζω..

 

Ααα ξέχασα!!! Όταν με το καλό γύρισαν για ανεφοδιασμό οι Καλύμνιοι μετά από τρεις τέσσερις μέρες.. πήρα μια λαχτάρα… Ήμουν στο μόλο με τον πατέρα μου και.. μας πετούσαν οι τρελοί τους αστακούς τρεις τρεις, χύμα, ζωντανούς προς τα εμάς!! Και φώναζαν Μαστρομιχάλη περίμενε!! Έχουμε και κάτι ψαράκια (Τι ψαράκια ;; Αυτοί οι ροφοί ήταν πιο μεγάλοι από μένα!) Έκτοτε.. δε χρειάστηκε βέβαια να σας πω ότι μπούχτισα τους αστακούς και τα ψάρια για δυο μήνες ακόμα που ήταν αυτοί στο νησί..  Όποτε ερχόντουσαν τελάρα του έδιναν!!! Εκείνος ντρεπόταν μα εκείνοι ανένδοτοι!!

 

Advertisements

Responses

 1. Καλημέρα ωκεανέ…τι πιο όμορφο πραγματικά από αυτές τις αναμνήσεις…το να ζεις τόσο αγαπημένα και όμορφα σαν παιδί είναι το καλύτερο δώρο των γονιών…καλά κάνεις και είσαι περήφανος για τον πατέρα σου…το αξίζει…αλλά κι εκείνος πρέπει να είναι περήφανος για σένα…συνήθως σε πατέρα και γιο υπάρχει μία κόντρα που σε σας δεν βλέπω και αυτό και μόνο είναι αρκετό! Πόσο μάλλον όταν βλέπεις και τόσο δέσιμο και αγάπη…Εύχομαι να είστε πάντα έτσι!

 2. καλη σου μερα κ σενα νεραιδοσκονη..ομορφες πραγματικα αναμνησεις που διαμορφωνουν σιγα σιγα τον χαρακτηρα καθως μεγαλωνεις..κοντρα ευτυχως δεν γνωρισαμε ποτε..ευχαριστω για τα καλα σου λογια κ..το ευχομαι κ γω..

 3. Γειάσου καλέ μου Ωκεανέ……πάρα πολύ γλύκα και συγκίνηση κρύβονται μέσα σε αυτό το υπέροχο όπως πάντα πόστ σου…(αλλά και πότε δεν είναι υπέροχα τα πόστ σου;;;)……έτσι ένιωσα ένα πολύ όμορφο συναίσθημα μιά απέραντη ζεστασιά όταν διάβασα αυτά που γράφεις αυτά τα μικρά λαμπερά απομεινάρια…(αλλά όμως τόσο πολύ πολύτιμα) από τις αναμνήσεις σου που είναι πολύ καλά φυλαγμένα μέσα σου….και πολύ μεγάλη συγκίνηση όταν μιλούσες για τη σχέση σου με τον πατέρα σου…που είναι μιά πολύ σπάνια μορφή σχέσης ανάμεσα σε πατέρα και γιό που λίγοι έχουν την τύχη να την έχουν σήμερα…που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ιδανική σχέση ανάμεσα σε γιό και πατέρα…ζεστασιά,αγάπη,εμπιστοσύνη,τρυφερότητα, φιλία, εκτίμηση…..και αυτή η ζεστασιά μπήκε και στη δική μου καρδιά όταν σε διάβαζα….είσαι πάρα πολύ τυχερός που έχεις έναν τέτοιο πατέρα..και που πήρες από αυτόν όλα αυτά τα σπουδαία πράγματα….που έφτιαξαν αυτόν τον εξαιρετικό χαρακτήρα που έχεις σήμερα…και πιστέυω μοιάζει σε πολλά με εκείνον…μα πάνω από όλα είσαι τυχερός επειδή πήρες από εκείνον πολύ αγάπη όταν ήσουν παιδί και επειδή έχεις μόνο καλές αναμνήσεις από τη παιδική σου ηλικία…αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για ένα παιδάκι…να βλέπει και να υπάρχει μιά θετική ατμόσφαιρα γύρω του στο οικογενειακό του περιββάλον…να νιώθει ότι οι άλλοι το α-γα-πούν…..ότι του έχουν εμπιστοσύνη ότι πιστέυουν σε αυτό….είναι πάρα πολύ σπουδαίο αυτό…..σου έυχομαι να είστε πάντα καλά και οι δύο (κι εσύ και αυτός)…..να ζήσετε άπειρες τέτοιες στιγμές αγάπης και ζεστασιάς και πάντα να παίρνεις από εκείνον ότι καλύτερο και όλη του την αγάπη…..Με αγάπη,Αθανασία.

 4. καλη μου ηλιαχτιδα καλη σου μερα ναι ειμαι πολυ τυχερος που ειχα εναν πατερα με ολη την σημασια της λεξης.. δεν μπορω να εκφρασω τι νιωθω για κεινον με λεξεις.. βεβαια δεν εχω μονο καλες αναμνησεις σαν παιδι.. μα εχω τοσσες καλες ωστε.. να διαγραφουν τις ασχημες..σε ευχαριστω ολοψυχα για τις ευχες κ… τα λογια σου που ακομα μια φορα σταζουν..»μελι» που λεει κ η παροιμια..(λαμπερα απομειναρια;;;) τωρα εγω πες μου μετα απο αυτο τι να απαντησω ο ερημος τι;;;

 5. Θέλω κι εγώ ενα ταξιδάκι.. μια εκδρομή…
  Και ανεφερες και την Κάλυμνο που δεν την εχω επισκεφτει ποτε και λενε πως ειναι πανεμορφη..
  Μελαγχολησα τωρα…

 6. καλη σας ημερα κυρια νικολαου.. ναι ωραια θα ταν ενα ταξιδακι..κ γω θα θελα ενα.. κ η καλυμνος ειναι ενα απο τ αγαπημενα μου.. μικρο μεν.. με οχι τουρισμο αλλα…ελληνικο… εχω παει πολλες φορες τις ποιο πολλες οταν ημουν φανταρος διπλα στη λερο..κ τα δυο νησια αυτα υπεροχα σε τοπια κ… θαλασσες!!! την συνιστω ανεπιφυλακτα την καλυμνο λοιπον.. ηρεμο νησι εμπναιει τον επισκεπτη για… ποιηση την οποια εσεις ειδικα την εχετε μεσα σας…οσο κανεις μας…

 7. Πολύ όμορφα τα καλοκαίρια και οι αναμνησεις τους.. ΑΥΤΑ μας κρατάνε στη ζωή..στις δυσκολιες της.. Η ελλαδα αν δεν ειχε αυτα τα μερη δεν θα ηταν τιποτα σημερα. Η επαρχια μας κραταει ακομα.. και ζουμε ολοι για αυτες τις λιγες μερες κοντα της..
  ΦΙΛΙΑ ωκεανε μου 🙂

 8. αρτιστακι;;; μολις γυρισα απο το μπλογκ σου..να εκφρασω κ εδω τα συνχαρητηρια μου πρωτα … ναι αυτα τα καλοκαιρια ειναι ..αυτες οι μνημες…κ οπως ακριβως τα λες.. η επαρχια ειναι που μας κρατα… ευτυχως τοτε κ για πολλα χρονια..εκεινες οι μερες ηταν… πολλες για μενα.. αναρωτιεμαι.. θα μπορεσουμε ομως να.. ειναι πολλες κ για τα παιδια μας στο μελλον;; ετσι που παμε δεν το νομιζω.. φιλια επισης..

 9. Καλησπέρα
  θαλασσινή και ταξιδιάρικη!!!

 10. καλησπερα σταλαγματια θαλασσινη κ ταξιδιαρικη επισης!!

 11. ομορφη η σχεση αυτη μεταξυ σας, πολυ ομορφη…

  την καλησπερα μου κι ευχη γαι υπεροχο ΣΚ!

 12. Θαλασσα και παλι θαλασσα..ομορφες αναμνησεις..αχ κλεινω ντυνομαι περνω το ποδηλατο μου και παω μια τσαρκα μεχρι τη παραλια ωρα το σκεφτομουν αλλα τωρα ξεσηκωθηκα…ακομα θυμαμαι τισ διακοπες μικρη με το μπαμπα και τη μαμα εγω μ ενα κοκκινο φορεματακι κοκκινο κουβαδακι και μεσα ειχα ενα καβουρακι…το προσεχα σαν τα ματια μου μεχρι την μερα που φευγαμε και το πηγα πισω στο βραχο με μιση καρδια…..μαζι ομως δε μπορουσα να το παρω μου το εξηγησαν ….καλο ΣΚ ωκεανε…

 13. Κασσιώτης είσαι μωρέ? Μάλιστα. Εχει πρόσκληση για σένα, όταν τελειώσεις με την ψαροφαγία. Φιλιά

 14. πολυ ομορφο ποστακι φιλε ωκεανε!!!
  Ευχομαι να εισαι παντα ετσι με το μαστρο-Μιχαλη!!!
  Και ποσο ωραια ακουγεται η Καλυμνος! Τοσα ομορφα μερη που εχει η πατριδα μας, που να τα προλαβεις να τα δεις εστω και τα μισα;;;
  (μεταξυ μας ευτυχως που ειναι και αυτα τα υπεροχα μερη, γιατι αλλιως θα ειχαμε σαλταρει)

 15. Οταν διαβάζει κανείς τόσο γλυκές μνήμες, σαν τρυφερά χάδια, δεν υπάρχουν λόγια. Τα παιδικά μας χρόνια είναι τα πιο σπουδαία και πάντα θα είναι ο φάρος της ζωής μας. Μακάρι να μπορέσουμε όλοι εμείς να κάνουμε τα παιδιά μας να νιώσουν την ευτυχία με τον ίδιο τρόπο, μέσα από το δόσιμο και την αγάπη.

 16. καλη σου μερα lifewhispers κ σενα! ανταποδιδω την ευχη για καλο σκ!!

 17. καλημερα penthesila αχ.. θαλασσα θαλασσα ναι.. κατι ιδεες που βαζεις ομως.. ειμαι στην δουλεια σημερα.. ανοιγω το pc κ βλεπω.. βολτες στη θαλασσα!! χαχαχα ναι ωραιες αναμνησεις..ε; καλο σκ κ σε σενα!

 18. καλως την ζουζουνα!! καλημερα ηντα λες ωρε κοπελια;;; τι κασσιοτης;;; κρητικατσι ντε..χαχαχα χανιωτακι!! την ειδα την προσκλησουλα κ σ ευχαριστω! μα λιγο υπομονη γιαντα μου πεσε βαρια η.. αστακομακαροναδα κ..κανω βολτες στη δουλεια να την χωνεψω…χαχα καλο σκ ζουζου!!!

 19. αντωνη καλημερα! χαιρομαι που σ αρεσε κ ευχαριστω για τις ευχες φιλε μου ναι ειναι ωραια οπως κ η…… σεριφος,καστελοριζο,λευκαδα,αντιπαρος,σκοπελος,μηλος,αγαθονησι,ληψοι,παξοι,καλυμνος,κασσος,καρπαθος,σκιαθος,κυθυρα…. κ ποσσα αλλα;;; ποσσοι αλλοι μικροι παραδεισοι;; ζουμε στην ωραιοτερη χωρα του κοσμου κ δυστυχως εχουμε βαλθει να την καταστρεψουμε.. καλο σκ!!

 20. καλη σου μερα freedula μου..μεσα απο αυτα δημουργισε.. διαμορφωνεις την υπαρξη κ την αξιοπρεπεια σου ..το ειναι σου.. ναι θεωρω κ γω οτι ειναι τα ποιο σημαντικα..μακαρι καλη μου μακαρι… καλο σκ!

 21. Οτι θυμάμαι χαίρομαι. Μου μπλέκεις εσύ τα νησιά, μπλέκω εγώ τις ιστορίες. Ωφού μωρέ ! θα με κουζουλάνεις !
  Για το άλλο, δεν βιαζόμαστε. Προικοπαράδωμα τίποτα. Φιλιά

 22. οφου…ζουζουνα μου θαρω πως αρχιζει να σαλευγει ο νους αγαλι αγαλι..χαχαχα καλο σκ σου ευχομαι!! φιλια!

 23. Τι πιο όμορφο στη ζωή μας από τις αναμνήσεις των πρώτων χρόνων με τον πατέρα στη Θάλασσα …να είσαι καλα ωκεανέ…

 24. καλημερα βασιλη μου αναμνησεις, σκεψεις ,στιγμες ενα ομορφο κουβαρι.. να σαι καλα κ συ..

 25. την καλησπέρα μου 🙂 θα επανέλθω με πιο αναλυτικό σχόλιο 🙂

 26. καλως την δηιανειρα μου.. το… περιμενω…

 27. καλημέρα ωκεανέ και καλή εβδομάδα 🙂

 28. Καλημέρα κι ας μην χιονίζει πολύ. Είναι έτσι κι αλλιώς όμορφα

 29. Πολύ όμορφες και αυτές οι αναμνήσεις Ωκεανέ μου!
  Κάσο ε; Δεν έχω πάει μα μου αρέσουν πολύ τα κασιώτικα ντολμαδάκια που είναι μικρά μικρά! Το νου μου στο φαλι τι να κάνω!!
  Φιλιά πολλά!:)

 30. καλη σου μερα κ σενα νεραιδοσκονη! καλη εβδομαδα επισης!

 31. καλη σου μερα freedula μου.. εδω δεν χιονιζει γιατι …ειναι διπλα μου η θαλασσα.. μα ειναι εξισου ομορφα.. καλη εβδομαδα!

 32. καλημερα θαλασσινη μου.. κασος .. καρπαθος.. υπεροχα κ μακρινα νησια μας.. εζησα δυο χρονια κ στα δυο μαζι.. μα ναι τι μου θυμησες;; απιστευτα νοστιμα ντολμαδακια…αν κ.. ολο ψαρια ετρωγα..φιλια καλη εβδομαδα!

 33. Καλό βράδυ ωκεανε , να σαι καλά να μας λες θαλασσινές ιστορίες. Περιμένουμε το Νο2

 34. πολύ καλό..μ`αρέσει 😉

 35. καλησπερα φιλε βασιλη συντομα πιστευω θα χει ξεκαθαρισει το θεμα με την εργασια μου οποτε θα βρω χρονο να επιστρεψω στα μπλογκς..

 36. χαιρομαι που σ αρεσε καλη μου δηιανειρα.. καλο απογευμα!

 37. Εχεις πρόσκληση για μπλογκοπαίχνιδο! Για ελα από εδώ!
  καλημέρα! 🙂

 38. Καλημέρα ωκεανέ!
  Όλα καλά; 🙂

 39. καλησπέρα ωκεανέ μου..έχεις πρόσκληση

 40. Ωκεανέ πάλι με έκανες να ζω τα γεγονότα μέσα από την αφήγησή σου!! Πολύ όμορφες αναμνήσεις… αυτές οι στιγμές μένουν σα φωτογραφίες μέσα μας… Με έπιασε μια γλυκιά νοσταλγία τώρα 🙂

 41. Καλημέραααα, ελπίζω να γυρίζεις κάπου έξω γιατί εγώ δουλεύω. Σε φιλώ

  Καλό μήνα

 42. Ομορφη ταξιδιάρικη εγγραφή..
  Καλη σου μερα

 43. καλημερα καλη μου θαλασσινη αν κ εχω δει μερες την προσκληση σου ουτε να απαντησω δεν ειχα χρονο!! ελπιζω συντομα ομως ναι;

 44. καλη σου μερα νεραιδοσκονη!! ας τα λεμε καλα.. να σαι καλα που ρωτησες..

 45. καλη μου δηιανειρα!!!!!!!!!! το δα την ειδα την προσκλησουλα σου μα δεν εχω προλαβει ακομα να ανταποκριθω.. χρονος ελαχιστος.. ουτε στη θαλασσα φαντασου δεν εχω παει δυο εβδομαδες!! γρρρρρρρ που λες κ συ καλη μου..κ τα χει παιξει κ το pc στο σπιτι εχει παει για επισκευη.. εεε;; ειπες κατι για το σφυρι που σου λεγα να σου δανεισω;; βλεπω να το χρειαζομαι εγω.. καλη σου μερα!!

 46. καλημερα λαχανακι συντεκνισα κ σε σενα μα ειναι ομορφη η νοσταλγια ποτε ποτε.. σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια..

 47. καλο μηνα καλη μου freedula κ σε ολους το ξεχασα! μακαρι να γυριζα.. μου χει λειψει η πλανευτρα πολυ.. μα και γω μια απο τα ιδια.. δουλεια.. φιλια επισης! κ καλη σου μερα!

 48. καλη σου μερα κ σενα υβοννη.. καλως ηρθες.. ειναι ομορφα τα ταξιδια… σου ευχομαι κ το δικο σου να ναι απο τα ομορφοτερα στην μπλογκοσφαιρα.. μολις βρω χρονο θα σ επισκεφτω..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: