Αναρτήθηκε από: Ωκεανός.... | Μαρτίου 4, 2008

οσα πρωινα κ αν ερθουν.. θα υπαρχουν δυο δειλινα.. α’μερος

Ένα πρωινό…

σαν όλα τ’ αλλά.. σαν μια κοινή Πέμπτη για όλους εκτός.. απ’ τον Δημήτρη.. που είχε ήδη καθυστερήσει στη δουλειά και.. ίσα που πρόλαβε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο και να στριμωχτεί με τον κόσμο..  Ο λόγος;; Το ρημάδι το αυτοκίνητο σήμερα είχε.. μουλαρώσει για κάποιο ανεξήγητο λόγο και δεν έλεγε να πάρει μπρος με τίποτα.. Αν και γνώριζε αρκετά πράγματα γι’ αυτά και εξέτασε όλες τις πιθανές αιτίες τελικά.. δε βρήκε άκρη..

Μέσα στο λεωφορείο το νεαρό της ηλικίας του φαινόταν λόγω της νευρικότητάς του.. Ακόμα δεν είχε μεστώσει τόσο το μυαλό του ώστε….. να ζει την κάθε μέρα σαν να ’ναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να νιώσει τη ζωή….. Μόλις στα εικοσιένα του ήταν ήδη αρκετά επιτυχημένος στη δουλειά του.. Ήταν προγραμματιστής υπολογιστών.. Δουλειά του μέλλοντος την είχαν ονομάσει και όχι άδικα.. Μυαλό ξυράφι, ο Δημήτρης έβρισκε λύσεις στο λεπτό όταν.. πολύ πιο «παλιοί» από κεινον θέλανε μια ώρα να λύσουν τα προβλήματα και αυτό τον είχε κάνει περιζήτητο στην εταιρία και είχε ανεβάσει το μισθό του στα ύψη.. μα….

Δυστυχώς έτρωγε μεγάλο μέρος από τη ζωή του αυτή η δουλειά.. Τόσο ώστε με τους δυο κολλητούς του που είχαν έρθει μαζί απ’ το χωριό τότε να σπουδάσουν στην πρωτεύουσα…, να «βλέπονται» πλέον μέσω τηλέφωνου μόνο.. Μα πάντα ο ένας δεν ξεχνούσε τον άλλο ποτέ, σαν.. μια αδιάσπαστη τριάδα.. Ο Γιώργος.., ο Μάκης.. και ο Δημήτρης.. Συνομήλικοι όλοι και παιδικοί φίλοι .. από τότε.., απ’ τις αλάνες του χωριού..

Μα.. επίσης λόγω του ότι η συνήθης ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του που νοίκιαζε σε ένα παραθαλάσσιο προάστιο.. ήταν γύρω στις έντεκα το βράδυ.. δεν του άφηνε περιθώρια για.. προσωπική ζωή.. Το μόνο που ‘κανε λοιπόν συχνά σαν επέστρεφε ήταν.. να αγναντεύει την μάγισσα θάλασσά του και να χάνεται στον βραδινό ορίζοντά της..Χανόταν με τη σκέψη στο απαλό πλέγμα των αστεριών.. και ταξίδευε με τη σκέψη.. Γυρνούσε σε εποχές όπου.. μπορούσε ελεύθερος και ανέμελος να.. αγναντεύει τα πρωινά σκιρτήματα του ήλιου πάνω της.., να βλέπει τα χρώματά του να λάμπουν στη καταγάλανη θάλασσα που απλωνόταν μπροστά απ’ το πατρικό του.. και τότε.. θυμόταν τους δικούς του.. Του είχαν λείψει.. Σήκωνε το ακουστικό και.. πριν προλάβει να χτυπήσει το τηλέφωνο, η μητέρα του, που.. ήξερε πλέον περίπου την ώρα που ο μονάκριβος γιος της αγνάντευε τα πέλαγα.. και τη νοσταλγούσε, σήκωνε το ακουστικό και.. με γλυκιά φωνή αποκρινόταν..

Καλησπέρα γιε μου..

Μάνα, δεν κοιμάσαι;;

Σε περίμενα.. Είδα τη γαληνεμένη έξω απ’ το παραθύρι μου και.. είπα πως έτσι όπως είναι απόψε θα σε ταξιδέψει με τη σκέψη και.. θα σε φέρει κοντά μου.. Λάμπει απόψε γιε μου..

Αχ βρε μάνα… Όπως πάντα διαβάζεις τις σκέψεις μου.. Μου ’χεις λείψει.. Είσαι καλά;;

Μια χαρά γιε μου.. Μα εσύ δεν είσαι.. Τ’ ακούω στη φωνή σου.. Δεν αστράφτει.. Τι σε βασανίζει γιε μου;

Τίποτα μάνα .. Τίποτα και όλα..

Ακόμα τη σκέφτεσαι;; Ακόμα δε γνώρισες καμία κοπελιά εκεί;;

Όχι, δεν τη σκέφτομαι…Καλά.. Ναι εκείνη έχω στο νου.. Γυρνά στη σκέψη μου και ας ξέρω πως είναι λάθος.. Και ας ξέρω πως ήδη.. είναι με άλλον..

Καμάρι μου.. έπαιξε μαζί σου, στο ’χω πει χίλιες φορές.. Εμείς οι γυναίκες κρύβουμε τα αισθήματά μας. Εύκολα.., μπορούμε εύκολα να μαγέψουμε τους άντρες γιατί.. είμαστε σαν και κείνη.., την αγαπημένη σου θάλασσα.. Από κείνη έχουμε πάρει τη δροσιά της στο δέρμα.., το απαλό άγγιγμα στα χέρια.., το ανεξερεύνητο βάθος στην καρδιά την ακ..

Ξέρω, ξέρω μάνα, μου τα ’χεις ξαναπεί.. Σε καταλαβαίνω.. Μα συγχώρα με, δεν μπορώ να την βγάλω απ’ το νου.. και ας μην την έχω συγχωρέσει..

Χμ.. μα καλό μου παιδί την έχεις συγχωρέσει ήδη.. Κι αν θα σκιρτούσε στη ματιά σου ένα γλυκό τσαλίμι της με χάρη από το λάγνο βλέμμα της.. θα σε κέρδιζε ξανά μονομιάς, γιατί.. έτσι είσαι καλέ μου.. Όταν αγαπάς.. τραβάς να φέρεις κάτω όλα τ’ αστέρια του ουρανού για να πλέξεις το πιο λαμπρό περιδέραιο από αισθήματα.. Και το χαρίζεις σ’ αυτήν που λαχταράς.. στολισμένο με το πετράδι της καρδιάς σου στο κέντρο για στολίδι..

Αχχχ μάνα.. να μπορούσα μόνο να σκεφτώ και γω όπως τα όμορφα λόγια που λες εσύ και τι στον κόσμο..

Γιε μου .. κάποτε θα τα νιώσεις και συ να ξεχειλίζουν από μέσα σου.., να βγαίνουν μόνα τους γιατί θα μιλάς με την καρδιά τότε και όχι τη σκέψη.. όπως και γω μιλώ με την καρδιά μου για τον πατέρα σου και ας είναι δεκαπέντε χρόνια που τον έχουμε χάσει..

Δεν ξέρω μάνα αληθινά αν θα ξαναδώ ν’ αγαπούν τόσο πολύ όπως εσύ λάτρευες το μπαμπά.. Αλήθεια, τι ήταν αυτό που σ’ έκανε να τον αγαπάς τόσο…Αναρωτιέμαι χρόνια τώρα..

Καλό μου παιδί, πιο πολύ από όλα ήταν… η μυρωδιά του..

Η μυρωδιά του;;; Τι εννοείς βρε μάνα;; Δε μπορώ να καταλάβω..

Η μυρωδιά απ’ τα φιλιά του.., η μυρωδιά από το βλέμμα του καθώς με κοιτούσε παιδί μου που ήταν σαν.. την μυρωδιά της γαρδένιας που σε τραβά να πας κοντά.. Η μυρωδιά της καρδιάς του που ταραγμένη σαν να ήταν άγιο λιβάνι.. που ’θελες να προστατέψεις για να ’χεις μια ζωή να το μυρίζεις.. και πόσες άλλες μυρωδιές του..

Ομολογώ μάνα πως δεν έχω λόγια να μιλήσω.. Πάντα ήξερα πως έχω την ευλογία να ’χω για μάνα μια βασίλισσα των σκέψεων και ευχαριστώ το Θεό ..

Πας να με μαλαγανιάσεις για να το κλείσεις… ξέρω.. Θες να ταξιδέψεις με τα λόγια μου τώρα και να πας σε κεινη.. Μα.. άλλαξε προορισμό καλό μου παιδί.. Για το καλό σου κ μόνο..

Σ’ ευχαριστώ μάνα.. για όλα.. Καλή σου νύχτα.. Σε φιλώ.. Ίσως ταξιδέψω για λίγο με τη σκέψη μα.. μετά πρέπει να πλαγιάσω γιατί με περιμένει δύσκολη μέρα αύριο..

Αχχ καληνύχτα γιε μου, μα.. κάθε φορά μου λες πως είναι δύσκολη η μέρα.. πότε θα μάθεις επιτέλους να ζει η μέρα για σένα και όχι να ζεις εσύ για κεινη; Δεν ξέρω.. Σε φιλώ..

Έμεινε ν’ αγναντεύει για λίγο ακόμα τη θάλασσα.., το κόκκινο κρασί στα χείλη του που προσπαθούσε να σβήσει από τη θύμηση των χειλιών του εκείνη που τα γευόταν τότε μα… μάταια.. Είχε αφήσει πολύ βαθιά τη μυρωδιά των χειλιών της….

συνεχίζεται..

 

Advertisements

Responses

 1. Ωκεανέ καλημέρα, είναι πανέμορφο…Θα ήθελα να διαβάσω και την συνέχειά του…Πάνω απ’ όλα όμως χαίρομαι που είσαι καλά, και ξαναγύρισες, πραγματικά είχα την έγνοια σου…Και πέρα από τις πλάκες (θέλω να τονίσω εδώ, οτι είμαι πολύ σοβαρό άτομο), μ’ ενδιαφέρει να ξέρω οτι όλα πάνε καλά, επειδή κι εγώ έτσι, αισθάνομαι καλύτερα, φτιάχνει η μέρα μου…

 2. Γειάσου καλέ μου…..ένα υπέροχο και καταπληκτικά πανέμορφο κείμενο….ένα κείμενο που ξεχειλίζει από το μπλέ της ψυχής σου…η φωτό καταπληκτική ταιριάζει εξαίσια με τα λόγια σου….που είναι τόοοοοοοσο μα τόσο μα τόσο όμορφα….υπέροχη ιστορία…όμως ένα πράγμα που μου αρέσει ιδιαίτερα στις ιστορίες σου…και στα γραπτά σου Ωκεανέ μου….είναι κι αυτό το χω πολλές φορές παρατηρήσει….και χω προσπαθήσει να καταλάβω από που μπορεί να ‘πηγάζει’αυτό… είναι λοιπόν…αυτή η περίεργη μελαχολία που βγάζουν τα κείμενά σου…πάντα….και που θα μου πάει θα το βρώ!!! κάποτε….αλλά μου αρέσει αυτό πάρα πολύ….δεν ξέρω γιατί…αλλά μ αρέσει…εκπληκτική ιστορία…εξαιρετική…αχ έτσι είναι καλέ μου ο έρωτας….μπορεί να μας χτυπήσει και να μας αφήσει το ‘σημάδι’ του (από τη πλυγή του)….ίσως και για πάντα μέσα μας…..και μπορεί αυτή η πλυγή να ‘αιμοραγεί’και για όλη μας τη ζωή…..μ αρέσει πολύ η περιγραφή του ηρωά σου….πάρα πολύ ωραία….τέλια…όμως πιστέυω ότι το πιό δυνατό σημείο της ιστορίας είναι η τηλεφωνική συνομιλία με τη μητέρα του…που είναι γεμάτη από υπέροχες εικόνες,από το παρελθόν,θύμισες….γεμάτη αγάπη για το παιδί της, τρυφερότητα,καλοσύνη και πολύ γλύκα….υπέροχη ιστορία…με υπέροχες λαμπερές και πανέμορφες εικόνες (όπως πάντα)….Αθανασία.

 3. Υγ-αχ, Ωκεανέ μου θυμίθηκα κάτι τώρα που μου χες πεί στο μαιλ σου σε μένα (στην απάντηση στο δικό μου το χθεσινό)….μου είπες κάτι για κάποιον που η στάση του ήταν κάπως κακή;;;….αν θές θα ήθελα να μου πείς ιδιαιτέρως (στο μάιλ μου πάλι) τί είναι αυτό που σε ενόχλησε…όχι από ηλίθια περιέργεια η κατινίστικη….πρός Θεού όχι…απλά πες ότι θέλω να μάθω τί είναι αυτό που απασχολεί έναν καλό φίλο που εκτιμώ ιδιαίτερα…άλωστε γι αυτό είναι οι φίλοι….γιανά μας ακούνε πάντα και να ακούνε αυτά που μας απασχολούν…και αν γίνεται να δίνουν και καμία λύση σε αυτά….Αθανασία.

 4. Ωκεανέ μου…τι κομματάρα έβαλες……..με έστειλεςςς…υπεροχο κειμενο..με καλυψαν οι απο πανω …
  🙂
  Σου αφιερώνω το «Μόχα» του Παυλιδη… Τα φιλια μου..

 5. artanis μου καλησπερα.. κ σ ευχαριστω πολυ για τα λογια που λες.. μα ετσι ειναι το οτι καποιες φορες.. αφηνουμε το γελιο να καλυψει …πολλα.. δεν παει να πει οτι γινεσαι λιγοτερο σοβαρη..

 6. καλησπερα αθανασια μου οντως εχει μελανχολια το κειμενο μα .. η συνεχεια του.. εχει γυρισματα πολλα μελανχολικα.. χαιρομαι που σου αρεσε.. απο μικρος καλη μου μελανχολουσα παντα.. ισως φταινε.. αυτα που χω περασει.. ισως η ιδια μου η ψυχη να ναι μελανχολικη δεν ξερω.. οσο για την εικονα.. ειναι δανεισμενη απο την freedula.. οταν την ειδα .. απλα ξετρελαθηκα..υπεροχη φωτο.. τωρα για το μαιλ.. που σου στειλα… σ ευχαριστω ειλικρινα για το ενδιαφερον μα.. δε θα θελα να το συζητησω.. βλεπεις οταν κατι με ενοχλει.. το «θαβω» μεσα μου.. δεν μ αρεσει να μιλαω για αλλους ανθρωπους.. αν ειναι να πω κατι.. το λεω παντα στους ιδιους..

 7. αρτιστακι μου καλησπερα.. κοματαρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ναι……. ενα θα σου πω.. ειναι ενα απο τα ελαχιστα τραγουδια που μ εχουν κανει να κλαψω.. δεν εχω λογια γι αυτο.. πτο κ να πω θα ναι λιγο.. για το κειμενο σ ευχαριστω πολυ.. οπως κ για την αφιερωση..

 8. Καλημέρα Ωκεανέεεεεεεεεεεε! Πέρασα να δω τί κάνεις, πριν πάω στη δουλειά! Τα λέμεεεεε!

 9. στειλε μου το μαιλ σου εδω yvonni_love@yahoo.gr να σου στειλω κωδικο να μπορεις να μπαινεις να διαβαζεις τα ποστ στο ΥΒΟΝΝΗ αν θες

 10. καλη σου μερα κ σενα αρτανις! μια χαρα καλη δουλεια κ σημερα να εχεις.. ευχαριστω

 11. καλη σου μερα υββονη φυσικα κ θα το θελα.. θα σου στειλω το μαιλ μου απ το σπιτι οταν μπορεσω η αλλιως ειναι γραμενο στο βυθο πανω πανω καλη σου μερα!

 12. τοσο μα τοσο αληθινο….να χαμογελας παντα…

 13. τα ονειρα.. ειναι για τους ανθρωπους penthesila κ σ ευχαριστω.. (του να χαμογελαει καποιος παντα..) σκεψεις ειναι το κειμενο ιστορια του μυαλου..

 14. αχ..τι υπέροχο ωκεανέ μου..μελαγχολικό όμως 😦

 15. κ που σαι ακομα καλη μου… χαιρομαι που σ αρεσε..

 16. μαγευτικός ο τρόπος που γράφεις!
  «όπως και η μυρωδιά του…!!!»

  περιμένω κι εγώ την συνέχεια σου
  καλό σου ξημέρωμα 🙂

 17. ωκεανε μου έχεις πρόσκληση 🙂 για οποτε θες και αν εχεις τη διαθεση..
  φιλια 🙂

 18. καλη σου μερα μελομενε.. σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια.. κ.. που καταλαβες ακριβως την μυρωδια.. συντομα σημερα ,αυριο η συνεχεια θα ανεβει..

 19. αρτιστακι μου κ το ρωτας;; φυσικα ερχομαι να την παραλαβω.. καλη σου μερα

 20. Σε μπερδεψα δεν ηξερα οτι εσυ εισαι ο ‘αργυρης’ ευτυχως που εγραψες ocean στο τελος!! 🙂
  ….οκ ευχαριστω θα περιμενω ΦΙΛΙΑ!

 21. το χα καταλαβει χτες απ την απαντηση σου στο σχολιο για την μελινα μερκουρη γι αυτο σου γραψα το νικ σημερα.. το βραδακι αργα ομως μιας κ εχω δουλεια κ τ απογευμα κ μετα εχει γενεθλια το βαφτητηρι θα ναι ετοιμο.. εγω σ ευχαριστω!

 22. Κάποιος βρίσκει σιγά σιγά τη φόρμα του πάλι ε;
  Να περάσεις καλά αυτό το τριήμερο ωκεανέ μου, να πάρεις ανάσες αναζωογόνησης από την αγαπημένη σου.
  Φιλάκια πολλά

 23. Γεια σου ωκεανούλη…Πως τα πάτε με τις διακοπές ρεύματος; Εμείς εδώ υποφέρουμε, περισσότερες είναι οι ώρες χωρίς ρεύμα, παρά εκείνες με ήλεκτρικό…

 24. την καλησπέρα μου 😀

 25. σταλαγματια μου καλησπερα.. μολις τελειωσα τη δουλεια(τη μια εεε) ειπα να δω αν περασε κανενας γνωστος απο εδω κ παω για την αλλη δουλεια.. σιγα σιγα επανερχομαστε ελπιζω.. χαχα λοιπον αυτο το τριημερο εχει.. δουλεια δουλεια δουλεια.. το λοιπον αυριο μολις σχολασω φευγω για.. χωριο εκει με περιμενουν ουτε πολυ ουτε λιγο τρια σπιτια για.. δουλεια.. βεβαια δε θα τα προλαβω ολα μα κ μονο που θα δουλευω με θεα τη μαγισσα μου.. μου φτανει!! καλο τριημερο κ σε σενα!!

 26. artanis μου εδω μια χαρα.. ουτε κιχ δεν εχει κανει η δεη.. αν εξαιρεσεις εχτες δυο ωρες το πρωι.. την καλησπερα μου κ καλο τριημερο!

 27. καλησπερα κ σε σενα καλη μου δηιανειρα.. κ καλο τριημερο!!!

 28. Καλά να περάσεις Ωκεανέ! Εγώ πάντως θα μείνω εδώ να φυλάω τα μπόσικα…(χα,χα,χα,χα!)…Αν θες, φυλάω και τα δικά σου, δεν με πειράζει να σε συμπεριλάβω στην …περιπολία μου…

 29. ναι ευχαριστως αρτανις μου ασε που θα χεις χρονο κ για το ποστ που σε προλαβα προχθες..χαχαχα καλα να περασεις ευχομαι κ συ καλο τριημερο!

  Υ.Γ. κ αυριο το πρωι εδω θα μαι ακομα.. μετα θα παω στη μαγισσα μου..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: