Αναρτήθηκε από: Ωκεανός.... | Μαρτίου 22, 2008

οσα πρωινα κ αν ερθουν.. θα υπαρχουν δυο δειλινα.. β’ μερος

Το επόμενο πρωινό….

Το αυτοκίνητο του Δημήτρη δεν είχε ακόμα επισκευαστεί.. Ήταν πολύπλοκο, ηλεκτρικό το πρόβλημα γι’ αυτό δεν είχε βρει άκρη και κεινος.. Σηκώθηκε λοιπόν, πάλι πιο νωρίς, να ετοιμαστεί για να πάρει το λεωφορείο.. Μα οι βράδυνες σκέψεις που ’χε κάνει και η συνομιλία με την μητέρα του.. είχαν κλέψει πολύ χρόνο απ’ τον πολύτιμο ύπνο του.. Έτσι μετά βίας σηκώθηκε και δεν είχε καθόλου όρεξη μα..

έπρεπε να πάει στη δουλειά.. Τυπολάτρης όπως ήταν, δεν είχε λείψει ποτέ απ’ την δουλειά αυτά τα χρόνια που εργαζόταν εκεί.. Πόσο μάλλον να καθυστερούσε.. Έτσι τον είχε μάθει η μητέρα του.. Μα δυστυχώς εκείνος το ’χε εφαρμόσει και στη ζωή.. Πάντα τυπικός.. Δύσκολα διασκέδαζε πλέον και ακόμα πιο δύσκολα έβγαινε έξω με φίλους.. Προτιμούσε να κλείνεται στον εαυτό του και .. ν’ αγναντεύει τη θάλασσα.. Γι’ αυτό άλλωστε και το πρώτο που έκανε όταν ανέβηκε αρκετά ο μισθός του ήταν να μείνει κοντά της να την βλέπει..

Εκείνο το πρωί λοιπόν, καθώς ήταν κακοδιάθετος και νύσταζε.., είχε σκυμμένο το κεφάλι στο λεωφορείο.. Δεν τον ένοιαζε ο γύρω κόσμος μέχρι που… ένα διαπεραστικό άρωμα σ’ αυτή τη στάση διαπέρασε όλο του το κορμί.. Γύρισε το βλέμμα και .. είδε μια ψηλή κοπέλα με καστανόξανθα μαλλιά να απομακρύνεται προς τα πίσω..

Το βλέμμα της διαπεραστικό.. Το χαμόγελο της ζεστό, τρυπούσε το μυαλό του.. Μα είχε μείνει στα μάτια της… Όχι δεν ήταν πράσινα ή.. μπλε.. μα.. ένιωθε πως είχαν αυτό το κάτι.., αυτό που έψαχνε.. Περίεργο για κεινον γιατί μια ζωή σαγηνευόταν και αναζητούσε τα όμορφα μάτια τ’ ανοιχτά.. και όμως αυτά τα καστανά μάτια έκρυβαν μέσα τους.. όση φλόγα δεν είχε δει ποτέ σε αλλά μάτια.. Έμεινε να την κοιτά για ώρα μ’ αυτές τις σκέψεις σαστισμένος ώσπου.. η κοπέλα σηκώνεται.. Ήταν η ώρα να κατέβει.. Το βλέμμα της που για ώρα έπαιζε εδώ και κει.. μια να τον κοιτά, μια να αδιαφορεί … τώρα είχε μείνει καρφωμένο πάνω του και κεινος.. δείλιασε.. Σαστισμένος ήταν ακόμα.. Εκείνη κατέβηκε και μετά.. εκείνος έτρεξε προς την έξοδο μα .. το λεωφορείο είχε ήδη ξεκινήσει.. Έμεινε εκεί στο τζάμι να την κοιτά μήπως γυρίσει και κλέψει ένα ακόμα βλέμμα της.. καθώς εκείνη απομακρυνόταν.. Μάταια..

Στη δουλειά σήμερα.. κάτι δεν πήγαινε καλά.. Έκανε λάθη που.. δεν έκανε ποτέ εκείνος.. Μάλιστα προς το τέλος έκανε ένα αρκετά σοβαρό με αποτέλεσμα να τον καλέσει ο διευθυντής στο γραφείο του….

Δημήτρη καλημέρα. Όλα καλά;

Ναι.. κύριε διευθυντά, καλά..

Χμ.. δε διακρiνω, με όλο το θάρρος, στη φωνή σου αυτή την πυγμή που σε διακατέχει.. Συμβαίνει κάτι;; Πες μου.. Ξέρεις πως επειδή ξέρω την ιστορία σου και μένεις μόνος εδώ.. και επειδή σ’ εκτιμώ ιδιαίτερα και στο ’χω δείξει ότι μπορείς να με θεωρείς κάτι παραπάνω από διευθυντή σου.. Λοιπόν;;

Σας ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν σας είχα γνωρίσει και δεν είχατε πιστέψει σε μένα δεν θα ’χα κερδίσει πολλά μέχρι σήμερα και αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ. Μα.. να… κύριε Γιώργο.. μια κοπέλα….

Η κοπέλα σου;; Μαλώσατε;

Όχι κύριε Γιώργο, δεν.. δεν έχω κοπέλα.. Απλά μια κοπέλα σήμερα στο λεωφορείο.. δεν ξέρω, νιώθω κάπως από κεινη την ώρα.. Δε μπορώ να την ξεχάσω.. Δε μπορώ να συγκεντρωθώ.. Δεν ξέρω τι έπαθα.. με συγχωρείτε.. Θα επανορθώσω άμεσα..

Όχι…

Εεε;;;

Όχι, να μην επανορθώσεις γιατί για να επανορθώσεις θα πρέπει να την ξεχάσεις και δεν το θέλω.. Να υποθέσω ότι λόγω ωραρίου δεν έχεις κοπέλα γιατί αν κρίνω από ομορφιά.. πρέπει να σ’ έχουν φάει οι γραμματείς και οι τηλεφωνήτριες εκεί έξω.. Κάνω λάθος;;

Χαχα όχι κανένα, μα ξέρετε ότι στη δουλειά είμαι τυπικός, δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω δικαίωμα..

Ξέρεις τι εκτιμώ πιο πολύ σε σένα Δημήτρη;;

Τι;

Τον αληθινό σου λόγο.. Δε λες ψέματα.. και είναι πολύ βασικό στη ζωή .. Ακόμα κι αν ξέρεις πως θα χάσεις..

Ευχαριστώ και πάλι..

Ακόμα αυτή σκέφτεσαι, ε;; Φαίνεται.. Λοιπόν, για πες μου για κεινη μήπως βοηθήσω;; Τι έγινε; Της μίλησες;

Ναι, ακόμα την σκέφτομαι.. Άραγε θα μπορέσω ποτέ να σας φτάσω;; Όλα τα καταλαβαίνετε απ’ το βλέμμα μόνο και μιλάω για τους υπαλλήλους.. Ξέρετε τα πάντα χωρίς να σας πει κανείς τίποτα.. Σας θαυμάζω..

Χαχα όλα με την ώρα τους.. Θα έρθει και για σένα η ώρα που.. θα διαβάζεις έτσι τους ανθρώπους ..Και το ξέρω γιατί.. μου μοιάζεις.. Ναι.. Έτσι ήμουν και γω στα νιάτα μου..

Τι να πω, δεν έχω λόγια..

Τίποτα να μην πεις ..Ξέρεις κάτι;; Off the record;;

Σας ακούω..

Ξέρεις ότι τόσο καιρό με την γυναίκα μου.. προσπαθούμε μάταια να κάνουμε ένα παιδί μα.. δεν είναι θέλημα Θεού.. Και βλέπω ότι.. έχω αρχίσει να κουράζομαι εδώ στην εταιρία.. Μεγάλωσα κιόλας βλέπεις..

Μα τι λέτε;; Έχετε καιρό πολύ ακόμα.. Άλλωστε εσείς είστε η εταιρία..

Ξέρω τι λέω εγώ.. Το λοιπόν.. Ξέρεις ότι τ’ ανίψια μου έχουν πέσει από δίπλα σαν τα κοράκια για το ποιος θα με πρωτοκληρονομήσει απ’ τους δυο, μα.. ξέρεις κάτι;;

Πείτε μου..

Δεν έχει καλή καρδιά κανένας απ’ τους δυο .. Ναι.. Και ξέρω ότι αν τους αφήσω την εταιρία, το καλύτερο θα την πουλήσουν, ή το χειρότερο θα τη διαλύσουν..

Μα…

Άκου!! Ο μόνος που πιστεύω ότι αξίζει και μπορεί να την κρατήσει.. και ξέρω ότι θα τιμήσει τον κόπο μου όλα αυτά τα χρόνια.., είσαι εσύ.. Το μόνο που φοβάμαι.. είναι.. όλους αυτούς έξω, από υποδιευθυντές μέχρι προγραμματιστές, που θα κοιτάξουν να σε κατασπαράξουν… Μα δε σε φοβάμαι.. Έχεις τσαγανό… Αυτό που ’χα και γω στην αρχή.. Τώρα κουράστηκα.. Καιρό ήθελα να τύχει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση μα περίμενα να είσαι έτοιμος να γίνει..

Έχω μείνει άφωνος. Μα.. εγώ δεν σας είμαι τίποτα.. Μα πως;;

Κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος.. Δεν είσαι τίποτα νομίζεις;; Είσαι ό,τι πιο καλό μπορεί να ’χει ένας άντρας στη ζωή του μετά το σπίτι του.. Αληθινός καλός φίλος.. που μπορείς να πατήσεις πάνω στη γροθιά του και να στερηθείς.. Αυτό είσαι.. Θυμάσαι τις κουβέντες που κάναμε;; Τις απορίες μου;; Τα προβλήματα που…. με βοηθούσες;;; Έβλεπα αν είσαι αυτό που πίστευα και είσαι πολύ παραπάνω από αυτό, πίστεψέ με.. Ακόμα και τότε που.. έγιναν τα λάθη και δε μου μίλησες το ποιος, μα πήρες εσύ την ευθύνη .. Το εκτίμησα.. Άλλο αν έδειξα ότι θύμωσα γιατί έτσι έπρεπε .. Μέσα μου χάρηκα που.. δεν ήσουν άλλος ένας γλύφτης.., ένας χαφιές.. Μα έχεις θάρρος και συναδελφικότητα..

Μ’ έχετε κάνει τώρα.. τι να πω.. Το μόνο που θα πω… είναι κάτι που.. το ‘νιωσα απ’ την αρχή και να μη με παρεξηγήσετε..

Πες μου..

Από όταν ήρθα και σας γνώρισα.. έβλεπα σε σας τον χαρακτήρα του πατέρα μου.. Δυναμικό και.. με πυγμή στο λόγο.. Ο λόγος σας ήταν και είναι συμβόλαιο.. Από τις ιστορίες της μητέρας μου έτσι τον είχα φανταστεί, γιατί δεν τον θυμάμαι καλά, τον έχασα πολύ μικρός.. Γιατί και από μόνος μου προσπαθούσα με όλες μου τις δυνάμεις να μη σας απογοητεύσω..

Χμ.. πολλά είπαμε.. και χαίρομαι.. γιατί βλέπω ότι εκτιμάς τη ζωή και τους ανθρώπους τόσο όσο…λίγοι στη ζωή πλέον.. Λοιπόν.., παίρνεις ρεπό για το υπόλοιπο της μέρας και.. πας να την βρεις.. Είμαι σίγουρος πως της μίλησες, έτσι;;

Κύριε Γιώργο.., όχι δε της μίλησα..

Γιατί;; Αφού είπες ότι σε τράβηξε.. Και αν κρίνω από το πώς είσαι.. πάρα πολύ..

Να κύλησα.., σάστισα.., τα ‘χασα..

Και τώρα;; Πώς θα τη βρεις;;

Δεν ξέρω.. Ελπίζω να την βρω ξανά τη Δευτέρα στο λεωφορείο… Το ελπίζω..

Και γω γιατί αλλιώς σε βλέπω για… άδεια! Χαχα, άντε κοπάνα τη τώρα, πήγαινε να ξεσκάσεις λίγο.. Καλό Σ/Κ!

Χαχα, ευχαριστώ.. Αφού φεύγω νωρίς.. θα πάω να δω τη μάνα μου στο χωριό. Μάλλον.. προλαβαίνω.. Θα της κάνω έκπληξη… Καλό Σ/Κ και σε σας. Τα λέμε Δευτέρα…

 

συνεχίζεται….

 

Advertisements

Responses

 1. επιτελους!!!
  αντε ρε ωκεανε, να εισαι καλα!!!

  καλο ΣΚ!!!

 2. καλημερα φιλε αντωνη ολα καλα;; χρωσταω επισκεψεις πολλες.. απο βδομαδα σημερα την κανω για θαλασσες αν κ παω για δουλεια.. καλο σκ κ σε σενα!!

 3. Γειάσου καλέ μου μου Ωκεανέ…Ωκεανούυυυυλι α,τί ωραία! βλέπω ξαναγύρισες και έχεις και πάρα πολύ έμπνευση…και μ αρέσει αυτό..αρκετά θα λεγα….άλλη μιά θριαβευτική επιστροφή λοιπόν!! χαχαχχχααααχα! πάρα πολύ ωραίο το κείμενο αλλά πολύ ωραίο όμως…με υπέροχες στιγμές απωτυπομένες τόσο όμορφα στο χαρτί…πολύ μου άρεσε η στιγμή της περίεργης συνάντησης με τη κοπέλα στο λεωφορίο…πάρα πολύ ωραία…γεμάτη μαγεία,ερωτισμό,έλξη και….πολύ χρυσόσκονη να πλανιέται στον αέρα!!…αλλά μου άρεσε πολύ και η στιγμή που ο νεαρός Δημήτρης μιλάει με τον διευθυντή του…αυτός ο έντονος τόνος εμπιστοσύνης,αδελφικότητας,πατρικότητας..αυτή η αμοιβαία αγάπη και φιλία ανάμεσα στους δύο άντρες….αμοιβαία και αληθινή,τίμια…εξαιρετική στιγμή αυτή…με συγκίνησε πάρα πολύ…ένα πράγμα που μου αρέσει ιδιαίτερα στα γραπτά σου και σε σένα είναι ότι μιλάς πάντα για σπάνια πράγματα και συναισθήματα…για πράγματα που ίσως και πιά να έχουν εκλείψει και να έχουν χαθεί όπως η φιλία,η αληθινή αγάπη…και πολλλά άλλα και νομίζω ότι αυτό είναι που δίνει και αυτό το ιδιαίτερο ύφος και αυτόν τον ιδιαίτερο τόνο στα γραπτά σου…που τα κάνει τόσο όμορφα….πάρα πολύ ωραίο…Αθανασία.

 4. καλημερα αθανασια μου.. αυτη η συναντηση με την κοπελια ειναι κ το κεντρικο θεμα.. θα φανει στο επομενο κ τελευταιο… ετσι ακριβως μιλαει για αξιες κ πραγματα που.. πλεον τινουν να εκλειψουν.. κ λεω τινουν γιατι πιστευω πως ευτυχως δεν εχουν χαθει τελειως.. χαιρομαι που σ αρεσε ευχομαι καλο σκ!

 5. Ομορφη επιστροφή..
  Περιμενω τη συνεχεια..
  Καλημερα

 6. Καλημέρα Ωκεανέ, καλωσόρισες! Είναι κατά κάποιο τρόπο η συνέχεια από το διήγημα με την μητέρα και το γιο;( Επειδή εμένα κάτι τέτοιο μου θύμησε…)
  Θα περιμένω να διαβάσω τη συνέχεια…Χαίρομαι που γύρισες…, μου έλειψες…

 7. Καλημέρα ωκεανέ

 8. Καλή βδομάδα ocean… κι απο μένα

 9. καλησπερα υβοννη.. μα δεν ηταν επιστροφη θα λεγα.. μαλλον πεσιμο αυλαιας.. χαιρομαι που σ αρεσε.. συντομα το επομενο κ τελευταιο μου ποστ..καλη εβδομαδα..

 10. αρτανις μου αυτο ακριβως ηταν.. ειναι η ιστορια που εγραψα εκει.. οταν ελειπα κ ημουν καθηλωμενος για λιγο σ ενα «κενο» κρεββατι.. χαιρομαι που σ αρεσε κ πιστευω συντομα να γραψω κ το τελευταιο κοματι εδω.. καλη σου εβδομαδα!

 11. καλησπερα βασιλη κ σε σενα.. καλη εβδομαδα..

 12. καλη κ ομορφη εβδομαδα μανταμ κ απο μενα..

 13. Ωκεανε καλημερα ποσο ομορφο ειναι να κερδιζεις την εμπιστοσυνη και την εκτιμηση των ανθρωπων μοιαζει πλουτος αμυθητος….

 14. Καλησπέρα Ωκεανέ…Δηλαδή θα κατεβάσεις ρολά ή θα τελειώσεις με το κείμενο και θα συνεχίσεις με κάτι άλλο;

 15. Που εισαι εσυ παιδι μου?? Ολα καλα?
  Τα φιλια μου 🙂

 16. Αν σου λείψαμε έστω και λίγο, αν υπάρχει εδώ ανάμεσά μας έστω κι ένας που νιώθεις ότι αξίζει να σε διαβάζει, να νιώθει την ψυχή σου, μην παραιτηθείς.

 17. penthesila καλη σου μερα.. ακριβως ετσι ειναι.. τα ποιο σπουδαια στη ζωη αυτα που ειναι αμυθητα κατακτιονται μονο χρονο με το χρονο..

 18. αρτανις καλη σου μερα τα ρολα εχουν κατεβει ηδη μεσα μου..

 19. αρτιστακι καλη σου μερα! καπου εδω ειμαι κ γω ..εδω γυρω χαμενος παντου κ πουθενα.. απο συνηθεια θα πω καλα.. απο συνηθεια θα παω παλι στη θαλασσα σημερα.. απο συνηθεια..

 20. freedula καλη σου μερα.. αν μου χουν λειψει;; οχι μονο ενας .. φυσικα κ ναι..

  αν υπαρχουν ανθρωποι εδω.. μα κ εξω που.. αξιζουν να με διαβαζουν;; θα πω οχι .. γιατι;; γιατι θα ταν πολυ εγωιστικο μα παρα πολυ.. θα λεγα οτι υπαρχουν ανθρωποι κ εδω κ εξω που.. αξιζουν πολυυυυυυ περισσοτερο απο μενα.. κ εχουν να πουν κ να δειξουν πολυ περισσοτερα απο μενα.. αυτη ειναι η αληθεια κ αυτη ηταν παντα μεσα μου.. που οχι μονο μπορουν να νιωσουν την δικη μου μικρη ψυχη μα.. να την σκεπασουν κιολας με το μεγαλειο της δικης τους..
  δεν παραιτουμαι..αλλωστε αυτο ειναι κατι που δεν εκανα ποτε στη ζωη μου.. αλλα.. αποχωρω.. για μενα.. γιατι; θα απαντησω με μια φραση που χει μεινει χαραγμενη στο μυαλο μου …

  δεν υπαρχουν γιατι ν απαντησουν στα γιατι..

  ισως πουν οτι αποφευγω ν απαντησω.. η οτι αλλο σκεφτει ο καθενας.. δικαιωμα του.. αλλωστε.. αυτο σημαινει ελευθερια λογου,σκεψης κ εκφρασης.. κ ευτυχως ακομα.. θελω να πιστευω στο ρητο του.. αγαπημενου μου καζαντζακη……….

  δεν ελπιζω τιποτα.. δε φοβαμαι τιποτα.. ειμαι λεφτερος..

 21. καλησπερα ωκεανε
  το εκλεισες δηλαδη το blog?

 22. Καλημέρα, καλό μήνα Ωκεανέ…

 23. Ετσι είναι αν έτσι πιστεύεις. Την αλήθεια του ο καθένας την ορίζει μόνος.

  Καλό μας μήνα

 24. Αληθινή ιστορία δλδ? Έτοιμη να μεταγραφεί σε πολυλογάδικο θεατρικό, ίσως?

 25. @ αντωνη καλησπερα ναι τελος.
  @ καλησπερα καλο μηνα επισης αρτανις
  @καλησπερα κ καλο μηνα κ σε σενα freedula
  @αντιγονε καλησπερα οχι πλασματικη ειναι κ δεν πιστευω να γινοταν ποτε πολυλογαδικη..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: